fredag 22 januari 2010

Välkommen till världen lillebror

Nu är äntligen vår väntan över. Den 16 januari föddes vår andra son, en kille på 3,830 kg och 51 cm lång. Förlossningen gick bra, betydligt snabbare än förra gången. Skönt!!!!

Den första tiden har varit väldigt rörig för oss alla. Inte helt oväntat! Lillebror tycker att det är roligt att vara vaken hela natten och äta, så vår sömn har inte varit den bästa hittills. Vi ser nog ut som två vandrande zombier. Jag hoppas och jobbar för att det ska bli en bättring med sömnen. Storebror tycker nog mest det är konstigt med en person till. Han som önskade sig en traktor när vi berättade att han skulle få ett syskon. För tillfället tycker han nog att lillebror tar för mycket tid av både sin mamma och pappa. Skulle vara ganska skönt om man kunde dela sig i två delar. Någon som har ett tips?

2 kommentarer:

  1. Åter igen, ett stort GRATTIS! =D

    Ett grej som har fungerat bra för oss är att vi har delat upp barnen mellan oss. Från början är det ju lite svårare som mamma när man är en "matmaskin" att ha egentid med storebror men det är här som pappa kan vara till stor hjälp. Tänk bara tanken, du lever med dina föräldrar och så helt plötsligt kommer det någon som skriker, skiter och tar upp nästan all tid hos föräldrarna. Man har inte ens bett om det själv ;). Inte konstigt att man reagerar... Man kan säkert göra på flera sätt men ett är att pappa tar med sig storebror och handlar. I samma veva kanske de kan gå och fika någonstans, titta på lastbilar eller vad som helst, något kul bara. När sedan lillebror har blivit större kan det vara skönt som mamma att få komma iväg lite med den äldre och hitta på något.

    Lycka till! Vi ska komma och hälsa på lite längre fram när ni har kommit lite mer till rätta i tillvaron. Hälsa med dig!

    Kramar Helena

    SvaraRadera
  2. Grattis till nya familjemedlemmen. Förstod att det var på gång eftersom du inte varit med på Fototriss på ett tag. Idag blir vi insnöade, men även det kan vara skönt ibland om man inte absolut måste ut.

    SvaraRadera